--2-- Certificatele-de-absolvire-calificare-eliberate-in-Romania-sunt-recunoscute-in-alte-state OLT


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 ASOCIATIA PT. CONSILIERE SI RECALIFICARE SLATINA
miercuri, 01 Mai 2024 | 2:41
 
 


CERTIFICATE RECUNOSCUTE

Certificatele de absolvire/calificare eliberate in Romania sunt recunoscute in alte state?

reclama

  Certificatele de absolvire/calificare eliberate in Romania sunt recunoscute in alte state?

In conformitate cu O. G. nr. 66/1999 pentru aderarea Romaniei la Conventia cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, se pot apostila de catre prefecturile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si certificatele de absolvire/calificare cu recunoastere nationala eliberate de furnizorii de formare profesionala autorizati in conditiile O.G. nr. 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor. Aceste certificate carora li s-a aplicat apostila sunt recunoscute in statele care au aderat la Conventia de la Haga. 
     In conformitate cu Ordinul nr. 51/2007 al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificarii - pregatire si experienta profesionala - dobandite in Romania, in afara sistemului national de invatamant, de catre cetatenii romani care doresc sa desfasoare activitati, in mod independent sau ca salariati, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, persoanelor care detin certificate de calificare/absolvire cu recunoastere nationala li se elibereaza un atestat de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala  si agentia municipiului Bucuresti. Modelul atestatului este prevazut in anexa nr. 2 la acest Ordin. 
     In vederea obtinerii atestatului, solicitantii, depun la agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala  si agentia municipiului Bucuresti, personal sau prin imputernicit, pe baza de procura, documentatia necesara prevazuta in anexa nr. 1 la acest Ordin. 
Apostilarea presupune aplicarea de catre autoritatile competente a unei stampile ce va avea forma unui careu cu latura de minimum 9 cm, identica in tarile semnatare, pe actul in sine sau pe o prelungire a acestuia, pentru a le atribui acestora recunoastere internationala. („The Apostille is placed by the competent authority on the public document itself or on an "allonge"” – Conventia de la Haga ) 
APOSTILA - PREFECTURA JUDETULUI OLT

IMAGINI



 
 
CONTACT ASOCIATIA PT. CONSILIERE SI RECALIFICARE SLATINA

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

ACCRSSR, cursuri calificare, recalificare, slatina, olt, bals, caracal, scornicesti, potcoava, barman, ospatar, patiser, ofetar, bucatar, brutar, morar, electrician, sudor electric, autogen, zidar, faiantar, mozaicar, fierar betonist, zugrav, vopsitor, croitor, coafura, frizerie, mecanic auto, lacatus mecanic, bobinator, inspector resurse umane, contabilitate, operator pc, calculator, programator, motostivuitorist, fochist, laborant operator tratarea apei, cursuri recunoscute, certificat calificare, certificate recunoscute , reduceri calificare, tamplar dulgher, parchetar linolist, slatina, olt, diploma, certifivat, calificare, recalificare, recunoscuta, apostila, Free counters!
 
X